Ove I Kolesterolet - luomeng.info

Kolesterol er en organisk forbindelse med mange viktige funksjoner, blant annet som bestanddel i cellenes membraner, som ledd i transport av fettsyrer i blodet og som forstadium til steroidhormoner. Kolesterol hører til fettstoffene, lipidene, og har et såkalt steroidskjelett steroider i sin kjemiske struktur. Kolesterol finnes mange steder i dyre- og menneskeorganismen, blant annet i de. Dette fører til at kolesterolet i blodet øker, noe som gir økt risiko for hjerte- og karsykdom. Flere typer kolesterol. Hvis du har vært hos legen og fått vite at du har for høyt kolesterol, ligger den antakelig et sted over 6 mmol/l. Verdier under 5 regnes for ideelt, men går det over 6 og 7, er kolesterolet.

3.Hvem bør sjekke kolesterolet sitt? Alle som ønsker å måle sitt kolesterol bør få mulighet til å gjøre dette. Personer over 40 år som ikke kjenner sine kolesterolverdier bør vurdere å måle det. I tillegg skal fastlegen gjennomføre kolesterolmåling som en del av risikovurdering dersom det. LDL "det dårlige kolesterolet" Triglyserider "vanlig fett" oppløst i blodet. - En regner ut hvor stor andel det gode HDL utgjør av totalen. Ideelt sett bør HDL utgjøre minst 25 prosent av totalkolesterolet. Da har man en såkalt "god profil" på kolesterolet, hvilket beskytter mot hjerte

Mosjon er også med på å øke det gode kolesterolet HDL. - Alle med blodkolesterol over 6 mnol/l bør legge om kost- og mosjonsvanene sine i mer hjertevennlig retning. Kolesterol er et fettliknende stoff som inngår i viktige prosesser, blant annet dannelse av hormoner og vitamin D, samt oppbygging av cellevegger. I blodet har kolesterolet oppgaven med å pakke inn og frakte fettstoffer til alle kroppens celler. Kroppen lager kolesterol selv og tilførsel gjennom maten er dermed ikke nødvendig. Her finner du svarene på: Hva er normalt kolesterolnivå? Hva er forhøyet og høyt kolesterol? Når er det nødvendig å sette i gang kolesterolsenkende behandling? Er forhøyet kolesterol farlig i seg selv? Hva er s-kolesterol? Normale kolesterolverdier er avhengig av kjønn og alder. Kolesterol på over 8 bør behandles med medisiner, unntatt hos kvinner i.

Når den transporteres rundt i blodet blir den bundet til store transportproteiner. Når kolesterol er bundet til HDL high density lipoprotein, det gode kolesterolet, ser det ut til å minske risikoen for hjerte og karsykdommer. Når kolesterolet blir bundet til molekylet LDL low density lipoprotein, omtales det ofte som dårlig kolesterolet. Dersom kolesterolet blir svært høyt, kan man se kolesterolavleiringer på sener akillessenen eller håndryggen eller i huden rundt øynene og en hvit ring på hornhinnen i øyet. Har man høyt kolesterol over flere år, kan blodårer i ulike kroppsdeler skades, noe som kan gi sykdommer som hjerneslag, hjerteinfarkt, hjertesvikt og hjertekrampe angina pectoris. LDL-kolesterol low-density lipoprotein er den mest kolesterolrike av lipoproteinpartiklene og disse inneholder 70% av kolesterolet i blodet. LDL-kolesterolet blir ofte referert til som "det dårlige kolesterolet" fordi forhøyet konsentrasjon av LDL-kolesterol er en viktig risikofaktor for hjerte Eksempel på ufiltrert kaffe er kokekaffe og presskannekaffe. Her blir ikke fettstoffene filtrert bort og således vil de som av medisinske årsaker må redusere kolesterolnivået, gjerne bli anbefalt å gå over til filtrert kaffe. Hva med espresso? Espresso er en bryggemetode hvor varmt vann presses gjennom malt kaffe under trykk.

Multiple Myeloma Cervical Ryggraden
Typer Mohawk-hårklipp
Kan Ha Lite Jern Påvirke Din Periode
Bretonsk Keltiske Symboler
Uvirkelig Motor
Gammel Kombinasjonslås
Dodge Durango 2018 Rt For Sale
Trx Hjemmegym
Burlington Hjørnevask Med Håndklestang
Dyrebur Til Salgs
North Face Bubble Tøfler
Største Seks I Cricket Verdensrekord
S3-priser For Lite Tilgang
Womens Denim Vest Target
Sammenleggbar Futon-seng
165,1 M Til Tommer
Blåbær Med Lite Kjøling
Nike Pro Cut Nfl Jersey
Motsatt Ord For Beskjedne
Hd Full Hd Uhd
Influensa Som Symptomer Med Lyskesmerter
Rund Ligament Smerte 6 Uker Gravid
Rosa Genser Overdimensjonert
Billige Bordben
Cfni Akademiske Kalender 2019
Tiger Woods Neste Planlagte Arrangement
2019 Camry Hybrid Apple Carplay
Jbl Partybox 300 Batteri
De Fleste Jødiske Etternavn
Pdf Kunne Ikke Skrives Ut
Slik Finner Du Ut Straffer For Trafikkbrudd
Setninger Med Ordet
Yeezy Sneaker Slipper 2019
Universal Dentistry Snap In Dentures
Hva Rimer Med Stirrer
Seagate Sata 500 GB
Beslektede Bohus Til Salgs I Nærheten Av Meg
Slik Deaktiverer Jeg Yahoo-e-postkontoen
Fancy Feast Cat Food Bulk
Historisk Datavisualisering
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18
sitemap 19
sitemap 20
sitemap 21
sitemap 22