Ergoterapi-intervensjoner For Parkinsons Sykdom - luomeng.info

Fakta om Parkinsons sykdom. Parkinsons sykdom er ofte invalidiserende. Alle pasienter blir med tiden verre, men det er stor forskjell fra pasient til pasient på hvilke funksjoner som rammes, og hvor raskt sykdommen forverres. Som ved mange kroniske sykdommer er det ikke bare pasienten som rammes hardt, men også den nærmeste familie. Parkinsons sykdom ses hyppigst hos folk over 70 år. Gjennomsnittsalder for sykdomsutbrudd er 60-65 år, men sykdommen kan også ramme unge mennesker under 40 år. I aldersgruppen 50-70 år er det cirka 1 % som har Parkinsons sykdom, og noen flere menn enn kvinner rammes av sykdommen. Man antar at ca. 6-8000 nordmenn har Parkinsons sykdom. Disse symptomene forekommer ikke hos alle personer med Parkinsons sykdom. Hos mennesker med Parkinsons sykdom er det store variasjoner i symptomer og i graden av dem. Symptomene kan opptre enkeltvis eller i kombinasjoner, og symptomene varierer ofte i styrke til ulike tider av døgnet. Mer fagstoff om symptomer ved Parkinsons sykdom. Mer om.

Det ble anslått at pasienter med Parkinsons sykdom utgjør 3 – 4 % av alle demente, og prevalensen av demens ved Parkinsons sykdom i befolkningen over 65 år ble anslått til 0,2 – 0,5 %. I Norge tilsvarer dette et antall på 1 365 – 3 412 personer. Demens ved Parkinsons sykdom må skilles fra lewylegemedemens. Parkinsons sykdom begynner snikende og viser seg først i den ene siden av kroppen, senere også i den andre, og etterfølges av gå- og balanseproblemer. Det er svært individuelt hvor raskt sykdommen utvikler seg. De motoriske symptomene viser seg først når ca. 60% av de dopaminproduserende nervecellene er døde. Parkinsons sykdom eller parkinsonisme er en nevrodegenerativ sykdom som rammer substantia nigra et område i basalgangliene.Sykdommen ble først oppdaget og dens symptomer dokumentert i 1817 Essay on the Shaking Palsy av den britiske legen James Parkinson; de biokjemiske forandringer i hjernen hos de pasienter som rammes av sykdommen ble identifisert i 1960-årene. En pasient med Parkinsons sykdom kan utvikle problemer knyttet til ernæring. Treghet i musklene i ansikt, tunge og svelg gjør det vanskelig å tygge maten godt, forme den til en ball og føre den bakover til svelget. Problemer med å svelge kan føre til at maten setter seg fast bak i svelget.

Resultat og fortolkning. I motsetning til Parkinsons sykdom, som vanligvis debuterer som en asymmetrisk parkinsonisme med tremor, starter tilstander med atypisk parkinsonisme oftest mer symmetrisk, og tremor er enten fraværende eller av en mer blandet type, sammenliknet med den typiske hviletremor ved Parkinsons sykdom.

Ved siden av demens er depresjon den hyppigste nevropsykiatriske komplikasjon ved Parkinsons sykdom, og 10 – 20 % har alvorlig og 20 – 30 % mildere depresjon. Deprimerte pasienter med Parkinsons sykdom har en dårligere prognose når det gjelder motoriske funksjoner, allment funksjonsnivå, livskvalitet og forventet levetid. En ny norsk studie kan gi svar på hva som gjør at noen personer rammes av Parkinson, mens andre ikke gjør det. Nå håper forskerne at funnet kan være et steg i retning av en behandling. En rullator vil kunne gjøre pasienten mer ustø, siden pasienter med Parkinsons sykdom har lut kroppsholdning. Stødige sko som gir godt feste i golvet uten å suge seg fast, gjør det også enklere for pasienten å komme i gang. Det er viktig at pasienter med Parkinsons sykdom får. Parkinsons sykdom skyldes henfall av et område i hjernen som styrer muskelbevegelser, særlig gjelder det pigmenterte nevroner lokalisert i et område kalt substantia nigra i midtre del av hjernen. Ødeleggelsen av disse nevronene reduserer mengden dopamin, som er en type nevrotransmitter. Parkinsons sykdom, også kalt paralysis agitans, debuterer ofte gradvis og snikende. Sykdommen kan ikke kureres eller bremses, men symptomer kan dempes med behandling. Hva skyldes sykdommen? Årsaken til Parkinsons sykdom er ukjent. Men de som har sykdommen mangler nervesignalstoffet dopamin i hjernen.

Parkinsons sykdom er en klinisk diagnose som kan stilles på grunnlag av sykehistorien og funn ved legeundersøkelsen. Men ofte er det hensiktsmessig med både tilleggsundersøkelser og bildediagnostikk for å utrede alternative årsaker til parkinsonisme. Den første delen gir en oversikt over hvordan tilbudet til de med Parkinson burde være i Norge i dag og er beregnet for politikere og beslutningstakere. Denne andre delen er veileder til alle som har interesse og vil lære mer om Parkinsons sykdom.

Økonomisk Depresjon 2008
Bladlus På Azaleas
Cybertrust Global Root
Det Er Ingen Vei Gitarakkorder
Queen Of Heaven Skriften
Logitech G502 Scroll
Mens Beaded Belt
Yamaha Cp Reface
Chem Select Impact Factor
The North Face Dryzzle Jacket Review
Japansk Gresskaroppskrift
Android-spill Ui Design
100 Tommers Pund Til Fotpund
Akkord Mot Crv 2018
Anime Girl Hugging Body Pillow
Brukt Nissan Nv2500
Se Creed 2 Online Free 123
Ingen Karbo Pannekaker
Ed Sheeran Lego
Kikoo Sushi Timer
Nåværende Unix-passord
Kaptein Marvel Jen Bartel
Hangul Uttale Regler
256 Mb Til Gb
Kort Salg Uptick Regel
Inne I Twin Towers Fengsel
Reel Penn Conquer 4000
Samsung 65 Ru7300
Harriet Carter Gratis Frakt
Kredittkort Som Gir Deg Fly Miles
Gaveideer For 7 Måneder Gammel Gutt
Sikkert Kjærlighet Og Barmhjertig Vers
Typer Etiske Problemer I Helsevesenet
Kalorier I 3 Sopp
Vintage Laura Ashley Parfyme
Sid The Science Kid Sid Engineers En Løsning
Kroger Ibuprofen Recall
One Piece And Gown
Nike Vaporwave Joggers
Kadett Claret 2016
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18
sitemap 19
sitemap 20
sitemap 21
sitemap 22